Barents Spektakel er blitt en av våre viktigste møtesteder for utvikling, samarbeid og kulturutvekslinger i nord og årets festival er ikke noe unntak. Jeg tror, at årets festival er viktigere enn noen gang.

Etter år med pandemi og nå ett år med krig i Europa, er det viktigere enn noen gang at vi satser på kunst og kultur. Det er viktigere enn noen gang å kunne stole på og ha tillit til hverandre. Det er viktigere enn noen gang å kunne ha denne møteplassen for å samles i kunsten og kulturens ånd. Det er viktigere enn noen gang å ha tillit til det gode i mennesker.

Det er viktigere enn noen gang å kunne samles, ta en pause fra hverdagen og la seg inspirere og kanskje provosere av alt hva kunsten og kulturen har å by på.

Det er viktigere enn noen gang at mange frivillige bruker av sin fritid for at vi andre skal få dette pusterommet.

Kom å bli med på årets festival som inneholder alt fra den tradisjonelle Transborder cafe til teaterforestillinger, konserter, bokbad, torsketromming og mye, mye mer. Og nytt i år, er at festivalen også har sin egen festivalbadstue.

Så kom å bli med på årets festival, for i år er det viktigere enn noen gang at vi har tillit hverandre, tillit til å bli kjent med nye mennesker, tillit til å oppleve nye ting sammen og tillit til at det igjen skal bli fred.

Les også

Årets Spektakel stiller oss viktige spørsmål

Les også

– Igjen er det Kirkenes og nordområdene som blir begivenhetenes sentrum