Andre ville vurdert det som ganske utenkelig og urealistisk, det å arrangere et verdensmesterskap i en liten by som Kirkenes. For Kirkenes Motorklubb, med sjefen Aleksander Nordgaard i spissen, var det en selvfølge. Et VM i skutercross skulle vi selvfølgelig få til, enda på bare to måneders varsel.

Og Kirkenes Motorklubb fikk det til, og leverte det beste skutercross VM som noensinne er blitt arrangert! Vi sa det skulle bli en folkefest, og det ble det. Akkurat slik vi ønsket oss. En folkefest der ALLE bidro. Innsatsen til Kirkenes Motorklubb og en fantastisk dugnadsgjeng, er rett og slett helt utrolig!

Samtidig viste publikum sin besøkelsestid og fylte arenaen med jubel og feststemning en folkefest verdig. Ikke minst ble det også en arena og folkefest for de unge. Unge mennesker i Sør-Varanger som uttrykte stolthet over et VM i egen by. Et VM fylt med energi, fart og spenning. Et VM de unge ønsket å identifisere seg med, og som viste at i Sør-Varanger kan vi virkelig få til alt det vi vil.

Når jeg kjørte hjem sent fredag ettermiddag, etter en første prøve på hva vi hadde i vente dagen etter, kjørte jeg forbi rekker av mennesker på vei fra arenaen til sentrum. Tilreisende deltakere og publikum som bidro til en helg av yrende liv. Alt dette viser oss verdien i slike arrangement. Verdien av samhold gjennom dugnad for et felles mål, verdien av positiv profilering, både for byens egen identitet og for markedsføring verden rundt. Men også verdien av tilreisende som legger igjen penger i både restauranter, hoteller og butikker.

Og som om et VM ikke var «nok», så ble det i helgen også arrangert Ellisif Wesseldagene. Et ærbødig arrangement med moderne innhold. Med politisk pub og debatter, og med podkast og konserter. Et arrangement noen var litt bekymret for ville bli lite besøkt, med skutercross VM på samme tid. Det var en ubegrunnet bekymring. For også i sentrum og på samfunnshuset myldret det i helgen av både

lokale og tilreisende. Stian Labahå spilte også opp til dans, i en fullsatt Fjellhall lørdag kveld. Blant annet med et lokalkjent navn og verdenskjent stjerne. Og det ble virkelig fest og energi, når Sør-Varangers egen Ørjan Nilsen klinte til for et hjemmepublikum i ekstase. I går feiret vi 1. mai. Det i et samfunnshus fylt til randen, med historie i veggene og ønske om å skrive nye gode historier sammen, med trygghet i felleskap. Samovarteateret avrundet dagen helt til sist, og kompletterte helgen på sin egenartede og kraftfulle måte med et dagsaktuelt stykke, Lost in the Horizon. Det hele ble en langhelg vi skal leve lenge på. En langhelg med stolthet, samhold og opplevelser fylt av energi og positivitet. Det skal vi ta med oss videre, i arbeidet med nye felles mål og arrangement.

For tenk, alt vi får til, og kan få til, når vi jobber sammen.

Bildeserie

Se bildene fra VM i Skutercross