Santos er en Nova Scotia Duck Tolling Retriever/Toller, Bella og Rosa er av rasen Lagotto Romagnolo og Inga er en Lapsk Vallhund. Utstillingen ble arrangert på Lillestrøm. Resultatene for ekvipasjene fra Øst-Finnmark er oppsiktsvekkende gode.

Litt av et syn

Marita Thoresen forteller at de var litt av et syn der de ordnet seg for turen torsdag kveld.

- Tre jenter og fire hunder, tre reisebur, to flykasser, tre kolli bagasje- type stor og tre håndbagasje, forteller hun.

- Vi fikk mange lykkeønskninger med på turen, sier Thoresen.

Lykkeønskningene gjorde susen. For på Norsk Vinnerutstilling på fredag endte trioen med venninner og kvartetten med hunder opp med tre gull.

- Vi var mer enn fornøyd og glad, dette var helt supert. Våre flotte hunder ble tre av de beste på hele utstillingen. Helt fantastisk. 

Lydighet

Lørdag ble også en god dag for oss.

- Jeg deltok i lydighetsringen med Inga. Der skjer det masse aktiviteter og lydnivået er høyt. Ikke fra hundene, men fra musikk fra de andre aktivitetene i samme hall. Og det skjer spennende ting på alle kanter, det konkurreres i flere lydighetsringer samtidig. Og det konkurreres i Freestyle dans i en ring og Rally lydighet i en annen. Det er veldig mye å følge med på, sier Marita.

Men Inga holdt fokus og klarte seg bra. Det ble en tredjepremie i klasse 1.

- Det er vi veldig fornøyde med. Dette var tross alt bare hennes tredje stevne.

Til Nordisk vinnerutstilling på lørdag var det kommet flere fra Kirkenes. Blant annet Sissel Jerijærvi med Zara, som også er en Toller.

- Vi var en fin gjeng med hunder og folk fra Finnmark. Det var enda noen til her hjemmefra som deltok og de fikk også gode resultater, sier Thoresen.

Godt planlagt

Turen til utstillingshelga på Lillestrøm har vært planlagt lenge.

- Dette var en tur vi i lang tid hadde gledet oss masse til. Det er alltid spennende å reise på utstilling, vi treffer masse hyggelige mennesker og ser og møter enda flere hyggelige og flotte hunder. Det er morsomt og sosialt, mye glede, noen ganger skuffelse og det hender også at det felles en og annen gledeståre.

Bare det å være i en hall med tilsammen 14000 hunder og kanskje like mye mennesker er jo morsomt. Alle har vi samme interesse og det prates om hunder og du kan delta på masse aktiviteter med hund, kjøpe alt av hundeting og tang, treffe valpekjøpere og fòrlevrandører og treffe andre hundevenner. Men hoveddelen med turen var selvfølgelig selve utstillingene, sier Marita Thoresen og Inga.

Resultater Norsk vinnerutstilling 2014

Alvvalas Eanu Eassa, Inga : Exellent, ck, 1.BTK, cert, cacib, BIM, (norsk vinner 2014).

Lapinlumon Felicita, Rosa: Exellent, ck, 1. VKK, BIR VET (norsk vinner 2014).

NUCH Tussatollerens F Santos av Bessco, Santos : Exellent, ck,1.BCK, cert, cacib, BIR (norsk vinner 2014).

Resultater lydighet norsk vinner 2014

Alvvalas Eanu Eassa, Inga : tredjepremie i klasse 1.

Resultater nordisk vinnerutstilling 2014

Alvvalas Eanu Eassa, Inga : Exxellent, ck, cert, res-cacib, 2. BTK.

NUCH Tussatollerens F Santos av Bessco, Santos : Exellent, 2.CHH, 3.BHH, res-cacib.

Lill`charm-Toller`s 1st Lady Hill, Zara : Exellent ,ck, 1.BTK, cert, res-cacib, 2BTK.

Lapinlumon Felicita, Rosa: Excellent, ck.

NUCH Alddagas Belmondo: Excellent.