Favoritt

Karina var i favorittsjiktet i U13, og feide gjennom puljespill uten store problemer. Også i sluttspillet gikk det veien helt frem til semifinale hvor hun møtte Norges kanskje sterkeste for tiden; Delia Murtazalieva fra Haugerud og Oslo. Til tross for nok en kjempekamp for Karina, så ble det med semifinale og dermed tredjeplass i single.

I damedouble så ble det mange spennende kamper, og Karina med sin makker Kristine Grande Ødegårdstuen (Moss BK) tok vare på alle sjanser og spilte seg helt frem til finalen. Her ble det kjempespenning helt til fløyta gikk og settsifre 20-22/21-23. Nærmere gull og topplassering er det vanskelig å komme. Sølv og andreplass til Karina og Kristine.

Så var det mixdouble sammen med sin faste U13-makker Thomas Barth (Bergen BK). Disse to har spilt sammen en rekke ganger siste året og begynner å finne tonen. En tone som var så bra at de klatret helt til topps på pallen og dermed gull.

Bra spilt gjennom helgen av disse tre spillerne som bør få en veldig god seeding ved neste korsvei.

Bra av Vilde

Vilde Espeseth var også en av favorittene til helgens ranking. Hun startet veldig bra, men i semifinalen sa det stopp. En tett og hard kamp mot sin doublemakker Marlene Wåland fra Kristiansand. Men tredjeplassen var et faktum.

- Noe overraskende kanskje for en Vilde som ikke har tapt en singlekamp på snart to sesonger, sier pappa Aksel som tror datteren snart er på vinnersporet igjen.

I damedouble så var det på forhånd noe mer åpent i utgangspunktet. Vilde har ny doublemakker for året og det tar nok litt tid å spille seg inn. Det vistes også i finalen hvor damene måtte se seg slått med sifrene i en svært jevn og spennende tresetter.

Vilde og Marlene er vel Norges sterkeste singlekort for tiden, og også i double er det grunn til å forvente topp resultater utover i sesongen.

På kartet

Kirkenes Badmintonklubb er fortsatt på kartet så det rekker, og de to jentene våre figurerer helt i toppen på de norske rankinglistene.

For Karina så er neste utfordring U13-ranking i Bergen i begynnelsen av november og Vilde skal ut i U23-NM om et par-tre uker.