• Her med Vegard Ulvang i 2008.

    Foto: Svein Halvor Moe

Dahl meldte selv på Facebook tirsdag, noen dager etter sin 37-årsdag, at han legger opp.

- To skirenn igjen i Ski classics før jeg legger konkurranseskiene på hylla. Det har vært fantastisk å få holde på med dette. Jeg har møtt så mange flotte mennesker på veien som har hjulpet meg. Tusen takk til alle sammen. Ingen nevnt, ingen glemt. Snar venter andre eventyr, skriver han.

Kirkenesværingen debuterte i verdenscupen i 2001, og var i starten mest kjent som sprintløper. Han vant sprinten i verdenscupen i Davos i 2009, men ble ikke tatt ut til OL i 2010.

Dahl har representert klubbene Kirkenes og omegn skiklubb (KOS), Strindheim, og nå de senere årene som distanseløper Team United Bakeries og Team Koteng. I langløpene har han en lang merittliste som inkluderer tre seire i Vasaloppet (2014, 2016 og 2017). Han var også en sentral del av det norske laget som sikret femdobbelt norsk med Tore Bjørseth Berdal i spissen under årets Vasalopp.

37-åringens CV teller også seire i Nordenskiöldsloppet og Birkebeinerrennet (2016).

Trond Michelsen i KOS er en av dem som hyller Dahl etter avgjørelsen.

- Tusen takk, John Kristian. Du har gitt oss så mange store opplevelser i din karriere - og den har vært lang! Først gang du debuterte i seniorsammenheng var da vi hentet deg til et seniorlag i en løpsstafett. Da var du elleve år gammel, skriver han under Dahls Facebook-innlegg.