I midten av desember signaliserte Espen Bruer at han telte på knappene om han kunne kombinere fotballen med familieliv. Etter noen dager kom beskjeden fra Bruer om at han hadde konkludert med at det kunne han ikke. Han ga seg etter kun en sesong som sportslig ansvarlig for laget.
– Det tok mye tid. Jeg savnet fritiden og tid med familien, sier Espen Bruer som årsak til at han nå takker av som A-lagstrener i KIF.
Avgangen kom ikke som et sjokk for Kirkenes IF.
– Dette tar mye tid og vi har full forståelse for Espens valg, sier fotballeder i KIF, Roger Bruer.

Ett hakk opp

I tillegg til trenersituasjonen er også situasjonen med klubbens siste skanse nå høyst usikker, etter at Finnmarks beste keeper nå forlater KIF og fylket. Helt siden sesongslutt i høst har det vært klart at keeper Igor Spiridonov ville forlate Kirkenes. Til Sør-Varanger Avis sa han etter sesongslutt at han hadde primært et ønske om å finne seg en klubb i en av de to øverste divisjonene, men lag som Tromsø og Rosenborg signaliserte tidlig at de hadde de keeperne de ville satse på i 2015-sesongen. I begynnelsen av desember kom det tilbud fra andredivisjonsklubben Egersunds IK, altså på nivået over der 26-åringen har spilt på de siste sesongene. Spiridonov blir Egersunds fjerde spiller fra Litauen.
Rogalandsklubben er hardt satsende og har nylig knyttet til seg svenske Magnus Powell som trener. Powell kommer fra jobben som assistenttrener i Lillestrøm.
– Vi har vært innforstått med at Igor ville forlate oss. Egersund kom med et tilbud, som vi aksepterte. Partene er enige om å holde alle detaljer rundt overgangen konfidensielle, sier Bruer.

Ingen panikk

Dermed står KIF altså uten trener og førstekeeper knappe tre måneder før første kvalifiseringsrunde i NM og knappe fire måneder før seriestarten hjemme mot Hammerfest på Kirkenes stadion 18. april.

– Vi har ingen panikk og håper at vi skal ha en trenerløsning klar i løpet av en uke eller to, sier Bruer.

– Kan du si mer om den prosessen dere nå er i gang med? Satser dere lokalt?

– Ja, i utgangspunktet satser vi lokalt, men jeg ønsker ikke si mer om dette.
Anton Romanov måtte gi seg som BIL-trener etter 2013-sesongen på grunn av at han ikke kunne kombinere trenergjerningen med arbeidssituasjonen. Siden er han blitt soneansvarlig for aldersbestemt fotball i Finnmark fotballkrets.

– Kan Romanov være et alternativ?

– Det ønsker jeg ikke si noe om nå. Jeg ønsker ikke å spekulere i navn på nåværende tidspunkt, sier Bruer.

Selv er Romanov helt klar.

- Dette er helt uaktuelt, sier han.

Ung keeper

– Hva med ny keeper? Sør-Varanger flommer ikke akkurat over av keepere? Kan BILs Fredrik Falle være et aktuelt alternativ for KIF?

– Vi er i en prosess og ønsker ikke å si så mye om dette eller kommentere spesielle navn. Vi har en ung keeper som trener med oss, nemlig guttekeeper Niklas Nytun, sier fotballeder Bruer.

I tillegg til Nytun spiller også Marius Berg, som spilte junior og fjerdedivisjonskamper for KIF siste sesong. Ifølge Igor Spiridonov kan også KIFs neste keeper være litauisk.

– Dersom klubben greier å skaffe ham jobb, så kan det være et alternativ, sier Spiridonov.