Bodø Glimt var i mange år Nord-Norges eneste stolthet. Mjølner fra Narvik var oppe i øverste divisjon og yppet seg litt en sesong, og i 1986 var Tromsø IL for første gang med i øverste divisjon. Men før det var det bare Bodø Glimt det handlet om, de var hele Nord-Norges lag.

Storlaget

Glimt har flere store meritter fra NM-cupen. Da nordnorske lag endelig fikk være med i NM i 1963 kom Glimt helt til kvartfinalen. De slo begge topplagene fra Trondheim på Lerkendal, Nidelv og Rosenborg, men tapte til slutt borte mot Frigg på Bislet. Siden da har laget spilt i samtlige cuper og nådde cupfinalen i 1975 og 1977, begge gangene ble det sølv.
I nyere tid slo de Strømsgodset 2-0 i 1993, tapte for Tromsø i 1996 og tapte for Rosenborg i 2003.
Glimt har også hatt en rekke profilerte spillere i norsk fotball. Det er bare å nevne Harald «Dutte» Berg og sønnene Ørjan, Runar og Arild, Arne Hanssen, «Mini» Jakobsen, Trond Sollied, Jan Derek Sørensen og Tom Kåre Staurvik, så er det nok mange fotballfans som tar fram superlativene.

Begivenhet

Kirkenes IF har hatt besøk av topplag i første runde av NM-cupen flere ganger de siste årene. Lillestrøm kom i 2003 og Tromsø IL i 2013. Tromsdalen har også vært på besøk.

– Og nå kommer Bodø-Glimt, det nordnorske laget med lengst cup-tradisjoner, og som også har et lite slektskap til KIF gjennom spillere som Vegard Sannes og Ola Haldorsen, som begge har spilt i begge klubbene, forteller Roger Bruer engasjert.

Han legger til at NRK kommer og dekker kampen, den vil bli trolig ble streamet direkte på nett-tv.

– Vi håper på 500-600 tilskuere og festfotball på banen. Vi vet det kommer til å bli kjempestemning på tribunen og at kampen blir en inspirasjon for spillerne, sier Bruer.

Håvard Zakariassen, team manager i Bodø/Glimt, forteller at laget gleder seg til å komme nordover til Kirkenes.

- Bare et fåtall av troppen har vært der før. Vi håper det er noen Glimt-supportere der også, sier han.

Kampen skal spilles 22. april på Kirkenes stadion.