Det vil yre av liv hele helgen i Barentsbadet. Barentsstevnet har over 40 år lange tradisjoner i Kirkenes. Først ble det avholdt i det gamle svømmeanlegget, før det ble pause mens Barentsbadet ble bygd. Dette er Barentsstevne nummer fem i nyere tid, siden Barentsbadet sto ferdig.

Høyt nivå

Elleve eller tolv russiske-, to finske og seks finnmarksklubber i tillegg til NTG-svømmere fra Tromsø, vil svømme om kapp i Kirkenes lørdag og søndag.

- Dette er et svømmestevne vi virkelig ser fram til. Her er gode medaljesvømmere fra Finnmark og de finske og russiske svømmerne holder et høyt nivå. Dessverre er svømmerne utenfor Finnmark vanskelig for å komme til våre stevner, men jeg tror nivået skal bli høyt likevel, sier svømmetrener Roger Daldorff i Kirkenes svømmeklubb.

Barentsstevnet har tilsammen 100 000 kroner i premiepenger og er åpent for svømmere fra elleve år og eldre. Det er også invitert til rekruttstevne.

20 fra Kirkenes

I tillegg til vanlige svømmekonkurranser, vil det også bli konkurrert i Super cup, der de seks beste møtes og svømmer etter utslagsmetoden. Det vil også bli avholdt stafetter.

Arrangørklubben, Kirkenes svømmeklubb, stiller med rundt 20 svømmere i sitt eget stevne.