– Det blir vel mest på benken den første tiden. Men jeg håper å kunne få innhopp både i Tippeligaen og i Europacupen, sier 17-åringen som nå har fått til det som mange drømmer om.

Trent lenge

I starten av juli skrev han kontrakt med A-laget etter å ha trent med dem i to år.

– Du føler deg litt stolt, og jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten, sier han.

Solli er født i Kirkenes og har bodd i Vadsø noen år. Ukjent med Kirkenes er han ikke. Han har mange somre hos besteforeldrene på Sandnes.

I tillegg har han sparket mye ball på Kirkenes stadion i regi av Tine Fotballskole.

Skal man nå toppen i fotballen, må man trene mye, og Solli begynte allerede med trening i fireårsalderen. Som bosatt på Brekstad spilte han med Ørland Ballklubb på på brystet.

Historisk

– Jeg er veldig stolt av han, sier bestefar Steinar Olsen.

Sandnesværingen har selv en lang fotballkarriere bak seg i Finnmark, både fra Norild, Sørild og på Sandnes Idrettslag. Også mamma Anita Solli er godt kjent på fotballbanen. I Finnmark spilte hun både på Sandnes, Norild, Polarstjernen og Vardø.

Men det er ikke bare Sivert som spiller på toppnivå i Rosenborg. Han ble historisk da han sammen med den tre år eldre broren, Jørgen Solli debuterte på A-laget i cupen mot Vuku tidligere i år.

Sivert har spilt i alt tre cupkamper allerede. I tillegg til Vuku, har han spilt mot Tromsdalen og Fløya denne våren. Han er også tildelt Fosen Idrettspris i år.

(Saken fortsetter under bildet):

Travelt

Den siste uka har han slappet av med hyttetur i Munkefjord med fisketurer og hjemme hos besteforeldrene på Sandnes. Hjemme venter noen dager ferie før det braker løs på treningsfeltet.

– Det er treninger hver dag, så det er nok å gjøre, forteller 17-åringen som også er elev ved Strinda videregående.

– Jeg går på Toppidrett fotball. Der prøver de å legge så godt til rette som mulig, forteller han.

Samtidig prøver han å holde kontakten med vennene hjemme på Fosen.

– Jeg har fått mange gratulasjonsmeldinger i det siste, forteller Solli som nå bor i Trondheim sammen med broren.

– De har begge trent med Rosenborg i flere år. Så det ble mye kjøring da de bodde hjemme. Cirka åtte timer hver trening, tre ganger i uka, sier mamma Anita med et smil.