Det var fylkesleker for psykisk utviklingshemmede som stod i fokus på Svanvik i helga. Deltakere og ledsagere smilte om kapp med sola og lørdagskvelden var det premieutdeling og fest på Pasvik folkehøgskole.

Mangeårig stevnedeltaker og tidligere elev på folkehøgskolen, Tommy «Elvis» Eriksen var storfornøyd.

- Det er så koselig å være på Svanvik, treffe vennene mine fra hele fylket. Og dere er så flinke å arrangere disse lekene, både elever og personalet. Synd det er et helt år til neste gang vi skal møtes. Jeg har bare gått glipp av et stevne på 23 år. Da var jeg på Elvisfestival i Oslo. Så vær sikker, jeg kommer tilbake neste år, sier Eriksen.

Rekorder

Årets leker samlet deltakere fra Tana, Sør-Varanger, Båtsfjord, Karasjok, Hammerfest, Kautokeino og Vadsø. Totalt 63 deltakere og ledsagere tilbragte helga i Pasvik.

- Dette må da være ny Sør-Varanger rekord på 60 meter, roper speaker Ketil Foss. Dag Sibbern Ryeng koblet inn turboen og duret over målstreken på 9.94, hele to sekunder foran neste mann, Tord Basma.

Bankett

Det er ikke bare på idrettsbanen det foregår aktivitet. Mange tok turen opp i folkehøgskolens hundegård og fikk kose med kjørehundene. Andre igjen tok beina fatt og gikk grensemarsj ned til Utnes.

Lørdagskvelden var det duket for premieutdeling, festmiddag og dans. Det ble rocket ut i de små timer. Søndagen var det bocciaturnering på gressbanen og Sør-Varangerlaget stakk av med en overlegen seier. Lekene ble avsluttet på St.Hanshaugen med kaffe, kaker og medalje til alle deltakerne.

Møtested

Lekene har vært arrangert på Svanvik siden midten av 80-tallet og er et viktig arrangement og møtested for folk fra hele fylket. Konkurransemomentet er viktig og innsatsen er upåklagelig, men det viktigste av alt er at deltakerne får komme til Pasvik og møte venner og konkurrenter. Her minnes gamle bragder og det stiftes nye bekjentskaper. Flere av deltakerne har også vært elever på Svanvik folkehøgskole, nå Pasvik folkehøgskole.