- Jeg har hørt at det var mye oppstyr etter kampen, men har ikke lest meldingene, sier Olsen, som dømmer for Tverrelvdalen.

- Det ble en tett og tøff kamp, sier Olsen og forsvarer de omstridte avgjørelsene han måttet ta i løpet av de 100 minuttene kampen varte.

Overrasket

Det var mange BIL-supportere på kampen. De lot mye av sin vrede hagle over dommer Olsen. Assistenttrener Arnfinn Mentyjærvi er ikke så veldig fornøyd med dømmingen.

- Det er jo mye jeg har lyst til å si. Jeg nøyer meg med å si at jeg kjenner han godt, han er en god dommer, kanskje Finnmarks beste, og at alle, både trenere, spillere og dommere, har lov til å ha dårlige dager, sier Mentyjærvi.

- Hva var problemet med dømmingen?

- Tom Egil Olsen er en dommer som alltid er flink til å holde linja si. Etter den tidlige utvisningen fikk han store problemer med å holde denne linja. Han tillot mye, for så å slå ned på andre ting. Men som sagt; alle har opp-og-ned-dager, sier Mentyjærvi.

- Har det vært aktuelt for BIL å sende inn en klage på dommeren?

- Nei, det er nytteløst og har aldri vært aktuelt. Kampen er tapt og slik er fotballen; noen ganger vinner du, andre ganger taper du.

Mange situasjoner

Tom Egil Olsen har dømt flere lokalderby i Sør-Varanger.

- Det er tette oppgjør med stor innsats, sier Olsen.

Han er ikke enig med Mentyjærvi i at han mistet linja i dømmingen og forsvarer de avgjørelsene han tok lørdag.

- Mentyjærvi må gjerne synes dette, men jeg mener ikke jeg gjorde det. Utvisningen er grei. BIL-spilleren dytter KIF-spilleren og da har jeg ingen valg. Etterhvert ble det mange situasjoner å håndtere, sier Olsen.

Det var ytterligere en situasjon, der BILs Kim-Gøran Nilsen slo til KIFs spillende trener, Anatolij Anisimenko. Mange mente at begge to burde vært utvist.

- Jeg fikk høre om den situasjonen i dommergarderoben. Verken jeg eller assistentdommeren fikk det med oss, dessverre.

- Og da kan det ikke med i noen dommerrapport i etterkant heller?

- Nei, det kan det ikke.

- Mange reagerer også på den lange overtiden, målet kom etter ni minutter og 34 sekunder?

- Seks bytter blir tre minutter. I tillegg var det tre spillere som hadde krampe. I situasjonen der slaget kom, gikk det to minutter før ballen var i spill igjen. Dette gjorde at jeg ga beskjed om åtte minutter tilleggstid. Så kom det en hodeskade i løpet av overtiden. Etter den ga jeg spillerne beskjed om at det ville bli lagt til 35 sekunder til. Målet kom da etter 27-28 sekunder, sier Olsen.

Til tross for at det ble en tøff kamp og et tidlig rødt kort til Dan Michael Randa, så ble det etter dette delt ut bare tre gule kort, til KIFs Jørn Persen og BILs Kristian Lantho Emanuelsen og Kenneth K. Kurthi.