Fram til nyttår vil han fortsatt bekle stillingen, 50 prosent som daglig leder og med 50 prosent treneransvar i Kirkenes IF, som sist helg rykket ned til 4. divisjon. Til stor frustrasjon og skuffelse for han selv og spillerne. Sørensen forteller at Kirkenes idrettsforening har satt i gang klubbutviklingsprosjekt som han vil følge opp og håpe skal utvikle organisasjonen.

Vanskelig kombinasjon

Om det er han eller andre som skal ha ansvaret for å få KIF til 3. divisjon og høyere opp i det norske divisjonssystemet, er det ingen i KIF som vet nå så kort etter serieavslutning og nedrykk. Sørensen selv vil ikke kommentere spørsmål om han fortsatt skal ha treneroppgaver på A-lagsnivå.

- Først skal vi evaluere sesongen. Akkurat nå føler jeg meg utladet etter en tøff sesong. Kombinasjonen daglig leder og fotballtrener er problematisk på den måten at begge rollene er krevende og altomfattende. Alternativet med å ha to arbeidsplasser, 50 prosent i kommunen og 50 prosent i KIF, så jeg på som en vanskelig kombinasjon. Å være leder i kommunen i halv stilling, lot seg ikke gjøre. Etter en totalvurdering valgte jeg derfor å gå tilbake til min gamle jobb på nyåret og understreker at det er en god stilling.

Bør ha ansatte

- Jo, men jeg visste i forkant at jeg måtte bestemme meg i forhold til permisjon. Å si opp jobben i kommunen ble ikke et alternativ. Å være trener er en krevende jobb, spesielt i sesongen. Jobben med A-laget og spillergruppa får automatisk mer fokus i sesongen. Sånn bør det selvsagt være.

Klubben bør nok sette av minst en ressurs som kan jobbe i administrasjon og/eller ha trenerfunksjon, kanskje er det behov for to stillinger. Alta IF, som riktignok spiller i 2. divisjon, har opp mot ti årsverk i klubben. BUL (Bossekop) har fire-fem ansatte, sier Sørensen.

Forutsigbar arbeidshverdag

Sørensen sier at han har vært heldig som fikk jobbe et år i KIF og mener han har gjort verdifulle erfaringer.

- Jeg startet med blanke ark, men ville prøve ut og se hvordan dette fungerte, sier han.

I løpet av høstsesongen har han gjort seg noen refleksjoner og kommet fram til at det blir en bedre og mer forutsigbar arbeidshverdag å gå tilbake til kontoret sitt på Basen i Sør-Varanger kommune, som leder for kultur og fritid. Når det gjelder jobben som fotballtrener, mener Sørensen at den største utfordringen i høst har vært å forholde seg til en situasjon der mange av de faste spillerne faktisk ikke bor og trener i Kirkenes, unntatt på sommeren.

Hva nå?

- Jeg har jobbet de siste elleve årene som trener, mest på frivillig basis og kanskje er det på tide å ta seg en pause fra trenergjerningen.

Og da vil han også få muligheten til å følge opp sin lovende datter, Amanda, som nå holder til i Alta og spiller for BUL. De vant 2. divisjon damer og skal kjempe om opprykk til 1. divisjon.

Men han blir fortsatt å finne kontoret sitt på KIFs klubbhus, ihvertfall fram til jul.