• Økonomi og styringsdirektør i NAV, Geir Axelsen (t.h.) og direktør for regionavdelingen i Skatteetaten, Øyvind Strømme foretok den offisielle overleveringen.
    Foto: Yngve Grønvik
  • STEMNING: Stemningen var høy i kantina på NAVI. I midten statssekretær Morten Bakke.
    Foto: Yngve Grønvik
  • SANG: Sangkoret Crescendo åpnet seremonien med å synge for de ansatte i Bjørnevatn.
    Foto: Yngve Grønvik

Og direktør på NAVI, Cato Lindbäck, kunne fortelle at antall ansatte ikke ville bli redusert som følge av omorganiseringen. De rundt 160 ansatte fikk dermed ikke bare gode ord og kake, men beholder også arbeidsplassene sine under sin nye arbeidsgiver, Skatteetaten og Finansdepartementet.

NAVI ble underlagt Skatteetaten 1. april, men den offisielle overleveringen skjedde i Bjørnevatn onsdag. Tilstede var statssekretær Morten Bakke (H) fra Arbeids- og sosialdepartementet, ledere fra NAV Innkreving, Skatteetaten og Arbeids- og velferdsdirektoratet, ordfører Rune Rafaelsen og ansatte på NAVI.

godt Eksempel

- Innkrevingssentralen ble etablert da Sydvaranger ble lagt ned og nå skjer det igjen noe nytt. Dette symboliserer den konstruktive utviklingen som skjer i samfunnet og denne arbeidsplassen betyr enormt mye for Sør-Varanger og for Norge, sa ordfører Rune Rafaelsen.

- Dette er en viktig omorganisering med stor betydning for den enkelte og for samfunnet, sa statssekretær Morten Bakke. Han fortalte at NAVI i fjor krevde inn to milliarder kroner i private bidrag, nesten 900 millioner i feilutbetalinger og totalt sju milliarder kroner.

- Det er like mye som alle som er på arbeidsmarkedstiltak. Og dette er gjort profesjonelt, kostnadseffektivt og med god service. Dette vil jeg på vegne av regjeringen takke for, innledet han.

Bakke sa at NAVI nå var blitt en del av et større innkrevingsmiljø, og at det ville bli enklere å forholde seg til en innkrevingsinstans.

- Jeg er trygg på at dette vil bli stående som et eksempel på en vellykket omorganisering, sa Bakke.

Offisielt

Prosjektlederne Svein Arne Riise fra Skatteetaten og Gunnar Sørensen fra NAV forklarte hvor stort arbeidet det siste året hadde vært og skrøt av de ansatte.

- Alle de ansatte her har gjort jobben, det er utrolig dyktige folk, sa Sørensen og skrøt av det gode samarbeidet og raskt og effektivt arbeid.

Den offisielle overleveringen ble gjort av  økonomi og styringsdirektør i NAV, Geir Axelsen og direktør for regionavdelingen i Skatteetaten, Øyvind Strømme.

- 150 ansatte har deltatt i prosjektet og det er en enorm jobb som har blitt gjort. Det blir et tap for NAV, men tjenesten vil bli enda bedre, sa Geir Axelsen.

- Vi tar over diamanten i NAV, sa Øyvind Strømme.