Det norske redningsteamet med navnet «Norwegian Search and Rescue Team» landet i Katmandu et kvarter over tre norsk tid natt til onsdag. Det innleide flyet fra Norwegian mellomlandet i Aserbajdjans hovedstad, Baku, der de ventet på landingstillatelse i Katmandu. Denne kom og de kunne tirsdag kveld fly videre.

Ivrige

I tillegg til å være lavinehund er Gere også utdannet ruinsøkehund. Dette er en spesialutdanning for å kunne jobbe i katastrofeområde.

- Vi ser fram til og er ivrige etter å komme i gang. Det er mange som trenger vår hjelp. Men vi vet samtidig at det er store utfordringer, sa Kvammen til SVA mens de stod på flyplassen i Baku.

I militærleir

Vel fremme i Katmandu ble flyet losset på én time og ti minutter. Ved ankomst fikk redningsmannskapene tildelt lastebiler, som raskt ble lastet med det medbrakte redningsutstyret.

- Akkurat nå er det norske redningsteamet i en militærleir ved flyplassen i Katmandu, der ledelsen i NORSAR er i møte med de som koordinerer hele den omfattende redningsaksjonen i Nepal. På møtet får de en orientering om hvor i Nepal de skal settes inn, fortalte Jim Olav Hansen, NORSARs representant i Norge, onsdag formiddag.