En mann fra Øst-Finnmark sitter i skrivende stund i avhør på Kirkenes politistasjon. Han ble arrestert i Sør-Varanger lørdag formiddag, etter at en kvinne anmeldte ham for voldtekt.
Operasjonsleder Torfinn Halvari ved Øst-Finnmark politidistrikt forteller at kvinnen anmeldte forholdet lørdag formiddag, etter festen som hadde vært natt til lørdag. Ifølge hennes forklaring ble hun voldtatt på festen.

- Vi kjørte henne til Kirkenes sykehus for å sikre biologiske spor. Da fikk vi også kjennskap til den mulige gjerningsmannen, sier Halvari.

Politiet har også avhørt tre vitner i saken.

I avhør

Den siktete mannen satt i avhør søndag ettermiddag/kveld. Politiet har også vært på sykehuset med ham for å sikre biologiske spor.

Operasjonsleder Halvari poengterer at de ikke har kommet til noen konklusjon, og at saken fremdeles er under etterforskning.

- Vi etterforsker bredt med åstedsundersøkelser, og har tatt beslag i ting som kan ha betydning for saken. Alt dette, og de biologiske undersøkelsene, er for sikkerheten for både offeret og den anklagede. Vi jobber for å bevise skyld eller uskyld, sier Halvari.

Løslatt søndag

Etter at avhøret er ferdig vil politiet vurdere hvordan mannens opplysninger stemmer med det de har funnet så langt. En påtalejurist vurderte skulle bli i varetekt i løpet av søndagen.

- Om det ikke er mulighet for bevisforspillelse, vil mannen bli løslatt, sa operasjonslederen søndag ettermiddag.

Søndag kveld meldte politiet om at mannen var løslatt etter avhøret.