Om det ikke skjer noe uventet, vil man få høre tiendeklassingene Ingvild Asheim, Anastasia Vassilieva og Malin Ingbjør Selfors på NRK P1 mandag morgen. De er nemlig Kirkenes ungdomsskoles deltakere i den årlige Klassequizen. Der konkurrerer elevlag fra ungdomsskoler over hele landet i et knippe quizspørsmål. Fylkesvinnerne vinner 5000 kroner til klassen, og går videre til landsfinale.

Det var Malin som først ble spurt om hun kunne danne et lag. Da så hun først på venninnene Ingvild og Anastasia - og så var det ingen andre som meldte seg. Ikke nødvendigvis noe problem, for Malin mener Ingvild og Anastasia er smarte.

Nå er ikke smarthet det eneste som trengs i Klassequizen. Man vet aldri hvilke spørsmål man får.

- Vi hørte på tidligere quizer som hadde gått, og søkte rundt på internett for å forberede oss, forteller Malin. Da quizen endelig var i gang, syntes de tre elevene at kategoriene var litt vanskelige. De fikk blant annet spørsmål om den kjemiske sammensetningen i metall, og geografi.

Klassequiz-runden ble tatt opp mandag denne uka. Hvordan det gikk med laget, får man først vite den kommende mandagen. Men Malin er fornøyd med prestasjonen. Og lærer Are Olaussen er uansett utrolig stolt av laget.