Torsdag var det klart for årets Operasjon Dagsverk, der ungdommer fra åttende til tiende klasse jobber for å samle inn penger til veldedige formål. Rundt om i Kirkenes var flere ungdommer i sving hos bedriftene, og hos G-Sport Randal møtte vi en av dem.

Første jobb

Ismael Dakhouch har en liten pause i jobbingen idet avisa stikker innom butikken. Siden ni på morgenen har han jobbet med å se over om ting mangler i hyllene, varepåfylling og utpakking.

- Det er morsomt å jobbe, og jeg har blitt kjent med nye deler av butikken, forteller åttendeklassingen og legger til at dette er hans første smakebit på arbeidslivet. Vi følger med han ut på lageret. Rett utenfor står et lass med varer som må lempes inn.

- Sett de største kassene nederst, instruerer innehaver Lars Randal, og den driftige unggutten skrider til verket.

Personlig oppmøte

- Han er ivrig på å jobbe, og spør hele tiden etter å gjøre nye ting, sier en fornøyd Randal. Samtidig peker han på at Ismael møtte opp personlig for å spørre om å få jobbe på OD-dagen.

- Det viser bra initiativ. Da har han gjort litt mer enn mange andre, poengterer han. Ismael legger heller ikke skjul på at han kunne ha tenkt seg å jobbe mer i butikken senere.

- Men det kommer jo an på sjefen da, sier han.

- Akkurat nå er det fullt, men dersom du gjør en god jobb i dag, så kan det godt hende at jeg ringer deg. Det hjelper jo også om du kommer og spør selv, svarer Lars Randal.