En kvinne fra Kirkenes må holde seg på lovens rette vei i to år fremover om hun skal unngå 30 dagers fengsel. Det var resultatet da hun møtte i Øst-Finnmark tingrett forrige uke, tiltalt for å ha sparket og slått etter en politibetjent, og for å ha verbalt forulempet to betjenter.

Kvinnen dro selv til politistasjonen i Kirkenes natt til mandag 3. februar. Ifølge rettspapirene var hun da svært beruset, og hun hadde vanskelig for å gjøre rede for seg. To politibetjenter forsøkte å geleide henne hjem eller til drosjesentralen, men hun nektet.

Slo etter politiet

Etter hvert ble hun utagerende og aggressiv, og politiet fant ut at hun måtte bringes inn i fyllearresten. Det nektet kvinnen, som begynte å slå og sparke mot betjenten som skulle føre henne inn i cellen. Hun kom også med truende slengbemerkninger til betjentene, blant annet om at hun skulle knuse trynet deres, drepe en av dem, og at hun håpet at døtrene til en av betjentene ble voldtatt.

Unntak

Retten påpeker at forsøk på vold mot offentlige tjenestemenn som hovedsak skal straffes med ubetinget fengsel. Bare helt unntaksvis blir det dømt betinget fengsel i slike tilfeller. Men politibetjentene selv syntes synd på kvinnen. De mente det kunne skyldes en forbigående forvirret tilstand, og at slagene og sparkene hverken virket målrettede eller kraftige. Kvinnen er heller ikke omtalt i politiets registre før dette, og hun tilsto også alt i retten.

- Særlig hensynstatt de personlige forhold som har fremkommet under bevisførselen, finner retten etter en samlet vurdering å utmåle en ren betinget reaksjon av fengsel i 30 dager, med en prøvetid på to år, står det i dommen.