Dette er hva direktør Knut Dahl kan by på av godbiter fra årets Merano-program som lørdag kommer til Hesseng. I tillegg kommer en rekke andre artister: en buktaler som får med seg både partnere og publikum i verbale utblåsinger, en lynrask fotsjonglør, en ung håndstandsekvilibrist og regjerende verdensmester i Diabolospillet.?

Hele Norge

- En forestilling breddfull av overraskende momenter, lover direktør Dahl, som turnerer med sitt livsglade Meranoensemble for 39. gang i Norge. Cirkus Merano er for øvrig det eneste norske cirkus som besøker hele landet, fra Fredrikstad til Kirkenes.

- Vårt mål er å gi publikum landet rundt en liten fritime fra hverdagsstress og mas. Skape en helhetlig totalopplevelse, skape topp familieunderholdning hvert eneste sted vi besøker. Derfor er hver forestilling som en «eksamen» for oss, en utfordring som får oss til å yte maksimalt på hvert eneste spillested. Vår eneste målsetting er å underholde, skriver sirkuset i en pressemelding.

Levende underholdning

- Cirkus er levende underholdning, poengterer Dahl.

- Det skal være et festfyrverkeri av gode artistprestasjoner, fengende musikk, spektakulær lyssetting, latter og spenning. Det som skjer i manesjen, det skjer i «nuet», det kan ikke redigeres bort.

Da Knut Dahl - 22 år ung - startet nykommeren Cirkus Merano, antydet han at 25 års drift kunne være passende. Nå legger han ut på sin 39. norgesturné med sitt livsverk. I cirkusbransjen er det unikt med så lang fartstid for en og samme leder.

- Dette bekrefter at cirkus ikke er et yrke, men en livsform, fastslår han.

Cirkus Meranos turné startet i mars og varer til midten av september.