Onsdag diskuterte formannskapet i Sør-Varanger kommune budsjettet for 2018. Kraftige overskridelser gjør at inneværende år trolig ender med underskudd.

Arbeiderpartiet varsler nå et stort omstillingsprosjekt fra januar 2018. Samtlige enheter skal under lupen, og strukturer skal diskuteres. Det skal gjøres kraftige grep, varsler partiet, som inntil nylig satt med flertallsmakt alene i kommunestyret.

- Arbeiderpartiet er kommet frem til at strukturer må endres i Sør-Varanger kommune, og den debatten må vi ta. Vi må ta grep, enten vi vil eller ikke, og se realitetene i øynene. Det blir ingen ikke strukturendringer i budsjettet 2018, men vi ønsker en omstillingsplan og vil se på alle strukturer - også skole, sa varaordfører Lena Norum Bergeng i formannskapet onsdag.

Høyre har tidligere tatt til orde for å ta skolene i distriktene opp til vurdering, og talte for å se på dette allerede fra 2018. Men representant Eilif Johannesen er positiv til signalene fra Ap, og sier han er mer optimistisk nå enn da han gikk inn i dagens møte.

Det legges opp til en omstilling for rundt 50 millioner kroner de neste fire årene. 12 av dem tas i 2018-budsjettet.