I oktober i kommer teaterforestillingen “Man er først og fremst menneske – et vitnesbyrd” til Nord-Norge og byene: Kirkenes, Alta, Tromsø, Harstad og Bodø.

- Én av fem jenter og én av ti gutter opplever seksuelle overgrep før fylte 19 år. Kjenner du noen som er utsatt for seksuelle overgrep? Ja, det gjør du, men mest sannsynlig vet du det ikke. Dokumentarteaterforestillingen “Man er først og fremst menneske – et vitnesbyrd” tar opp vanskelig, men viktig tematikk, skriver Samovarteateret i en pressemelding.

Forestilingen viser vanlige mennesker som har hatt ulike møter med både politi, helsevesen og rettsstaten Norge. Den viser også senvirkninger etter seksuelle overgrep og tanker om psykisk helse og viser tall og statistikk.

– Men viktigst av alt, den viser noen av individene bak tallene – for hvem er egentlig de? Vi som ser på får en opplevelse av at selv om de som opplever dette er ofre, så er de så mye mer enn det. Det er ikke offerrollen de ønsker å identifiseres som, noe som er utrolig viktig å få frem, skriver de.

Det er Landsforeningen mot seksuelle overgrep (LMSO) og Aimée Kaspersen Produksjoner som har inngått et samarbeid rundt forestillingen for å belyse tematikken.

Forestillingen kommer til Kirkenes mandag 8. oktober.