Arctic Adventure Resort var en av de lokale aktørene som hadde kongeskipet og kongefamilien som gjest sist uke i Jarfjord. Det var det første turistoppdraget firmaet har hatt på over to år, ifølge eierne, ekteparet Guro Brandshaug og Lars Petter Øie.

Eiendommen ved Arctic Adventure Resort har vært brukt som base for deres eget sjøtjenesteselskap de siste årene. Dermed har det vært en hel del utstyr på plassen.

– Og byggene har fått forfalle litt utvendig, legger Brandshaug til.

Klart for flere

Området ble imidlertid ryddet og pusset opp utvendig i forbindelse med kongebesøket. Nå er det klart for flere gjester – men da eventuelt i regi av andre enn eierne.

– Nå ønsker vi virkelig aktivitet. Nå som det er pusset opp, ønsker vi at bygget skal fylles med liv. Vi er på utkikk etter en leietaker som kan drifte som eget firma, eller som kan drifte under vårt firma, sier Brandshaug.

De har ingen planer om å selge firmaet Arctic Adventure eller eiendommen. Å drive med turisme er imidlertid noe de ikke ønsker selv. Familiesituasjonen med små barn er ikke helt ideelt å kombinere med reiseliv.

– Vi roet ned aktiviteten med turisme da vi skilte ut et eget sjøtjenesteselskap, Arctic Dive, i 2011. Det var ikke fordi det gikk dårlig, men mer av personlige årsaker, forteller Brandshaug.

Det er ikke noen planer om å selge firmaet.

Hadde ikke planer

Eierne hadde ikke direkte planer om å pusse opp området før kongebesøket. Da de først fikk forespørsel om de kunne ta imot noen ikke navngitte gjester, sa de først nei.

– Dette har vært et industriområde, og bygningen har fått forfalle litt. Vi takket nei, og sa at det ikke var presentabelt. Men så fikk de tillatelse til å si hvem gjestene skulle være, forteller Øie.

– Vi kunne ikke si nei til kongefamilien, konstaterer han.

– Det ble et spark bak til å få i stand noe vi skulle gjort uansett, legger Brandshaug til.

Holdt tett

Paret har holdt tett om kongebesøket mens kongefamilien var til stede. Nå som de kongelige har forlatt Varanger-området, kan de endelig snakke ut. Om enn forsiktig, for de vil fremdeles ta vare på kongefamiliens privatliv.

– Vi hadde dem med på tur, og det var en veldig fin opplevelse både for gjester og vertskap. De var glade og fornøyde gjester, sier Brandshaug.

– Vi var overrasket over hvor mye dronningen har vært i Sør-Varanger uten at vi har visst om det, legger Øie til.

Les også: Satser på kaianlegg ved Hinkefjæra