Roy Jacobsen fra Bjørnevatn er en som holder koken. Det kan man si uten å overdrive. I snart førti år har han engasjert seg i det å holde andre i aktivitet, gjennom noe så enkelt som å gå.

– Nå for tiden holder jeg bare på med denne trimboka, sier Roy, og holder frem boka han nylig hentet fra stativet på veien opp til Verigas.

Forsinket i år

– Boka skal egentlig byttes 1.mai hvert år, sier Roy. – Men i år ble jeg SAS-fast i Berlin, og såble jeg syk, så først nå har jeg fått byttet ut boka med ei ny, sier han unnskyldende.

Dermed er en ny sesong i gang, og de mange som går en trimtur mot Verigas kan tegne seg i årets utgave av trimboka.

Gavekort trekkes

Roy Jacobsen forteller at han i flere år hadde en trimkasse stående ved vegen til Pasvik, oppe på Vinterveiskaret. Men etter at det ble laget ny vei til gruva fra Bjørnevannet ble det så mye tungbiltrafikk i området at han fjernet denne kassen av trafikksikkerhets-

grunner. Kasse ble så flyttet til Verigas og plasseert på et stativ som Alfon Jerijervi laget.

Som en gulrot for de som trimmer trekkes det hvert år to gavekort på kr 250,- blant alle navnene i boka. Den som har flest registreringer har altså flest lodd i potten.

Trekningen ble foretatt på Sør-Varanger avis da Roy var innom. Vinnerne ble Tor Morten Mikkelsen og Tone Tharaldsen.

Støttet av Sportshjørnet

Trimgeneral Roy Jacobsen presiserer at gavekortene er gitt av Odd Rune på Sportshjørnet.

– I starten hadde vi Norges eneste kommunale trimkasse, forteller Jacobsen, – i og med at gavekort ble gitt av Frisklivssentralen.

– Men så fikk vi ikke lenger støtte derfra til dette, fortsetter han. – Da var det at Odd Rune sa fra at han ville stå for gavekort i fortsettelsen, forteller Jacobsen.

Gavekortene er nå på tur til årets vinnere.

Nesten 200 registreringer

For trimsesongen 2018-2019 holdt det ikke å ha mange lodd i potten, vinnerlykken var tydeligvis ikke til stede.

Men vi i avisa gir honnør til Tove Ruud som hadde 197 registreringer, og Elisabeth Amble med 125.