Nettavisen iFinnmark meldte tirsdag kveld om at Notabene skulle inn i Amfi. Senterleder Kristine Ramberg i Amfi bekrefter det til SVA, og legger til at lekebutikken Kozmos også kommer inn i senteret.

- Kozmos flytter til oss fra Handelsparken, og kommer inn i lokalet der vi nå har lekerom. Notabene åpner i lokalene der vi pleide å ha kafé, rett ved Must bakeri, forteller Ramberg.

En del av dagens lekerom holdes fremdeles av som lekerom, så det tilbudet forsvinner ikke.

Ramberg forteller at Notabene vil åpne i slutten av mars. Daglig leder ved Kozmos, Solbjørg Mudenia, kan ikke gi noen dato for lekebutikk-flyttingen ennå.

Notabene var også i Amfi-senteret før, men i 2013 gikk Notabene-kjeden sentralt konkurs. Med det forsvant butikken fra Amfi.

- Nå er det nye eiere med nye tanker. Vi er trygge på Notabene som butikk, sier Ramberg.

For få barn

Kozmos flytter fordi det ble for få barn som kom innom andre etasje på Handelsparken, forteller daglig leder Solbjørg Mudenia.

- Vi fikk færre innom enn i gågata som vi flyttet fra, så det ble jo mot sin hensikt. Vi har tro på økt omsetning og flere barnefamilier på Amfi, sier hun.

Nesten fullt

Med dette vil Amfi-senteret ha fylt alle lokalene bortsett fra det gamle Posten-lokalet.

- Jeg er veldig fornøyd. Ikke bare får vi fylt opp lokalene, men det er gode butikker. Dette vil løfte senteret, slår senterlederen fast.

Det jobbes fremdeles med å få fylt det siste lokalet. Men Ramberg har ingen umiddelbare kandidater til det.

- Det finnes noen alternativer, men ingen er nært forestående, sier hun.

Forberedelsene til å bygge fullverdig parkeringsplass der Norving-bygget sto utenfor Amfi går sin gang samtidig. Det er ennå ikke bestemt om det skal bli et parkeringshus etter hvert, men Ramberg forteller at de i første omgang jobber med å tegne opp en vanlig, asfaltert, enkel parkeringsplass. For øyeblikket er det en midlertidig, mindre grusparkeringsplass satt opp der.